İmplant Klinik Muayenesi Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisinde başarı için her şeyden önce tedavinin başlangıcında yapılacak detaylı ve bilinçli bir muayeneye ihtiyaç vardır. Uzman diş hekiminiz ve yardımcısı tarafından gerçekleştirilecek ilk klinik muayene, teşhis, tedavinin planlanması ve tedaviye hazırlanmak için yapılır. Ve düşünülürse tedavinin en önemli aşamasıdır.

Yapılacak olan ilk klinik muayenede hastanın nasıl bir tedaviye ihtiyacı olduğu, vakanın zorlukları ve riskleri olup olmadığı dikkatle incelenir. Hastanın tedavi sonrasında nasıl bir implanta sahip olacağı, protezlerinin nasıl görüneceği ilk muayeneden belirlenir.

İmplant Klinik Muayenesinin Aşamaları Nelerdir?

  • İmplant klinik muayenesi öncelikle ağız içi kontrolüyle başlar.
  • Dişlerin, diş etlerinin ve en önemlisi de kemiklerin durumu incelenir.
  • Var olan dişlerde sallanma, enfeksiyon olup olmadığına bakılır, çürük ve protezler incelenir.
  • Hastanın ağız sağlığına ne kadar önem gösterdiği de bu muayene ile anlaşılabilir.
  • Gerekli görülürse hastaya implantın başarısı için ağız hijyenine ne kadar önem vermesi gerektiği detaylıca anlatılmalıdır.  

İmplant Öncesi Çene İle İlgili Muayene

Klinik muayenede incelenecek önemli hususlardan biri de çenenin kapanış pozisyonu olacaktır. Bazı durumlarda çene kapanışı ve hareketleri, farklı cerrahi müdahalelerin yapılmasını gerektirebilir. Çenenin ileri ya da yana doğru rahatça hareket edip etmediğine bakılarak, uygulanacak tedavi için bir engel teşkil edip etmeyeceği araştırılır.

İmplant Öncesi Radyolojik Muayene

Bu aşamadan sonra radyolojik muayeneye geçilir. Panoramik ve gerekiyorsa farklı röntgenlerle elde edilen bulgular derinlemesine incelenir. Burada en dikkatli incelenecek şey, implant uygulaması için yeterli kemik olup olmadığı, varsa kalitesinin nasıl olduğudur. En ve boy bakımından yeterli miktarda kemik bulunuyorsa implantın boyu ve şekli bu kemik yapısına göre belirlenecektir. Eğer kemik yapısı yetersizse greftleme denen yöntemle kemiğin kalınlaştırılması gerekecektir. Bu da tedavinin içeriğini, süresini ve zorluğunu değiştirecek bir karardır.

İmplant İçin Genel Sağlık Durumunun İncelenmesi

Bunların dışında hastanın genel sağlık durumu ayrıntılı olarak incelenir. Bruksizm yani diş gıcırdatma gibi sorunlarının, tansiyon, şeker gibi rahatsızlıklarının olup olmadığı, alkol ve sigara alışkanlığı olup olmadığına bakılır. Bunların her biri implant vakasının zorluk derecesini etkileyecek hatta başarılı olup olmayacağına dair ip uçları verecektir.

Yapılan tüm bu incelemeler sonucunda ilk muayene ile hastanın implant için uygun olup olmadığına karar verilir. Hangi tür protez uygulanacağı, kaç tane implant yapılması gerektiği gibi detaylar şekillenir ve tedaviye başlanır.

Diş problemleriniz ile ilgili tüm sorularınız için lütfen bizi hemen arayın.

0 (212) 219 63 61

Yasal Uyarı: Sitede yayınlanan makaleler, videolar, görseller, grafikler ve diğer materyaller özgündür ve tüm hakları www.hakandonmez.com'a aittir. İçerikler kaynak gösterilmeden yayınlanamaz, ancak alıntılanan makale aktif link verilerek kullanılabilir. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince içeriklerin izinsiz kullanılması kesinlikle yasaktır.
Şefaf Plaklarla Ameliyatsız Yüz Estetiği
Koruyucu ve önleyici ortodonti nedir?
Ortodonti Tedavi Aşamaları
Çarpık, yamuk diş tedavisi ile dişler nasıl düzeltilir?
Ortodontik Tedavi için Diş Çekimi
Çocuklarda erken süt dişi kayıpları ve yer tutucular