Hepimizin aynaya baktığımızda beğenmediğimiz taraflarımız olabilir, özellikle dişlerimiz ile ilgili sorunlarda yüzümüzdeki gülümsemeyi bile saklarız. En sık karşılaşılan sorunlardan biri de dişlerdeki renklenmeler sararmalar, lekelenmelerdir. Neyse ki çözümü zor değil! Günlük hayatta kullandığımız diş macunları ve parlatıcıların yeterli olmadığı durumlarda bir diş kliniğini ziyaret etmemiz gerekebilir.
Diş Beyazlatma nedir?
Dişlerde zamanla çay, kahve, sigara, kola gibi yiyecek ve içecekler ile ya da küçük yaşta alınan antibiyotikler, yapısal bozukluklar ve yaşlanma gibi sebeplerle istenmeyen lekeler oluşabilir. Diş beyazlatma işlemi bu lekelenme ve sararmaları gidermek amacıyla yapılan bir işlemdir. Bleaching denilen bu işlemde kullanılan özel jel ile diş hekimleri diş renginizi birkaç ton açabilir.
Kaç çeşit diş beyazlatma vardır?
- Ofis Tipi Beyazlatma (Office Bleaching)
- Ev Tipi Beyazlatma (Home Bleaching)
Diş beyazlatma; diş hekimi tarafından diş kliniğinde yapılabildiği gibi evde de kişinin kendi uygulayabileceği ev tipi dediğimiz 2 çeşit beyazlatma yöntemi vardır. Diş hekimi tarafından yapılan ve “Ofis Tipi Beyazlatma” denilen bu yöntemle çok daha hızlı ve etkili sonuçlar alınabilmektedir. Dişlerdeki lekelenmenin derecesine göre seanslar artırılabilir, inatçı lekeler için diş hekiminiz gerek görürse sizin için tedavinin devamında “Ev Tipi Beyazlatma” da önerebilir. Böylece inatçı dişler için kombine tedavi ile daha başarılı ve kalıcı sonuçlar alınabilir. Ev tipi beyazlatma; hastaya verilen içine beyazlatıcı jelin uygulandığı plaklar ile yapılır. Bu beyazlatıcı plaklar diş hekimi tarafından hastaya özel yapılmaktadır, gece yatarken takılır ve beyazlatma işlemi ofis tipine göre daha uzun sürelidir.
Kısa sürede daha beyaz gülümseme şansınız var
Ofis Tipi Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Ortalama 20 dakikalık 2-3 seansın olduğu bir işlemdir. İstenilen sonuca ve diş hassasiyetine göre seanslar azalıp artabilmektedir. Öncelikle işleme başlamadan hemen kalıcılığı artırmak için önce diş taşı temizliği yapılması gerekmektedir. Sonrasında işleme başlanır, ilk olarak beyazlatma öncesi diş rengi seçilir, sonra dişlere diş eti koruyucusu sürülür, devamında diş beyazlatıcı kimyasal jel dişlere sürülür ve ışın ile aktive olması beklenir. Jel dişlerde bekletildikten sonra temizlenir ve tekrar diş rengi kontrol edilir. Gerek görülürse seanslara devam edilir.
Diş beyazlatmanın zararı var mıdır?
Prosedürlere uygun ve hekim kontrolünde yapılan diş beyazlatmanın dişlere hiçbir zararı yoktur. Sadece işlem sırasında veya sonrasında dişlerde kişiden kişiye değişen geçici bir hassasiyet olabilir. Ağrısız bir işlemdir.
Hangi tekniği seçerseniz seçin, diş hekimlerimiz beyaz ve sağlıklı dişlere kavuşmanız için yardımcı olacaktır. Tüm hizmetlerimizi keşfetmek için sitemize göz atmaktan çekinmeyin. Daha fazla bilgi için hizmetinizdeyiz!
Diş beyazlatma sonrasında nelere dikkat etmeliyiz?
Beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra tekrar lekelenme ve renklenmeleri önlemek için ilk bir hafta renk yapıcı yiyecek ve içeceklerden tamamen uzak durmak gerekmektedir. Dişlerinizin beyaz rengini uzun süre korumak için çeşitli yiyeceklerden kaçınmalısınız. Kahve, çay, meyveli soda, kırmızı şarap, kırmızı meyveler (kiraz, nar, yaban mersini, vb.), dişlere renk verebilecek sebzeler (ıspanak, brokoli, havuç, vb.) gibi yiyeceklerin yanı sıra renklendirilmiş içecekler de yasaklanacaktır. Ayrıca domates sosları, kırmızı soslar, soya sosları, ketçap, hardal, sirke ve limon, portakal, greyfurt gibi bazı asidik yiyeceklerden uzak durmanız gerekir. Sigara içenler ise, sigara içmenin dişlerdeki lekeleri çoğaltacağını unutmamalıdır. Bu alışkanlıklardan kurtulamazsanız, sürekli olarak diş beyazlatmaya ihtiyacınız olacaktır. Tüm bu ipuçları dişlerin beyaz rengini korumanıza yardımcı olacaktır.
Diş beyazlatma kalıcı mıdır?
Eğer çay, kahve, kola gibi içecekleri sık tüketiyor ve sigara kullanıyorsanız tekrar ihtiyaç durumunda diş beyazlatma işlemini 6 ay ile 1 yıl arasında tekrarlamak durumunda kalabilirsiniz. Renklenme yapan gıdalardan ne kadar uzak durursanız, kalıcılığı da o kadar artırırsınız.
Diş kliniğinde uygulanan ile evde uygulanan beyazlatma arasında ne fark var?
Klinikte uygulanan işlem diş hekimi tarafından yapılmakta ve daha kısa sürede kalıcı etkili sonuç alınmaktadır. Evde yapılan uygulamalarda ise süre uzamakta ve düşük maliyetlerde olmaktadır.
Sağlıklı dişlere sahip olmak için diş beyazlatma tedavisine başlamadan önce bir analiz yaparız. Size beklediğiniz sonuç ve seans sayısı hakkında kesin bir fikir veririz.
Diş problemleriniz ile ilgili tüm sorularınız için bize WhatsApp ile ulaşın.
0542 512 1693
Hakan Dönmez Diş Kliniği’ne hoş geldiniz!
Beyaz dişler için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.