Diş Teli İle Tedavi Olunmaz İse İleride Ne Gibi Problemler Doğabilir?

Yamuk, çapraşık veya düzensiz dizilmiş dişleri olanlar diş teli ile tedavi olmazlarsa ileride dişleriyle ilgili sağlık açısından ve estetik açıdan bir takım problemler yaşayacaklardır. Hangi yaşta olursa olsun ortodontik tedavi yapılmadığında yaşanan problemler daha da ilerler ve kötüleşir. Ortodontik tedavinin amacı hem estetik görünüm, hem de fonksiyonel açıdan dişleri düzeltmektir. Ortodonti uzmanları, kendilerini dişlerinizin ve çene yapınızın uyum içerisinde çalışmasını, böylece en iyi şekilde konuşabilmenizi, yemek yiyebilmenizi sağlamaya adamışlardır. Bir ortodonti uzmanının size kazandırabileceği şeyler elbette ki bununla sınırlı değildir. Ortodontik tedavi sonrası dişleriniz ve çene yapınız eskisinden çok daha güzel görünecektir.

Ortodontik Bozukluklar Neden Tedavi Edilmelidir?

Diş teli ile tedavi olunmaz ise öncelikle sağlık açısından birbiri üzerine oturmayan alt ve üst çene dişleri ileride çene eklemi problemlerine yol açabilir. Çiğneme problemleri olabilir, bu da sindirim sistemi sorunlarını beraberinde getirir. Konuşma şeklinin ve diksiyonun bozulmasına sebep olabilir. Hatta çok şiddetli diş çapraşıklıkları olan bireylerde psikolojik olarak sorunlara ve özgüven kayıplarına yol açmaktadır. Bu yüzden ortodontik bozukluklarda mutlaka tedavi olunması gerekir.

Sağlık Açısından Getirdiği Problemler

Çiğneme problemleri; 
düzgün sıralanmamış dişler, çiğneme, ısırma ve konuşma fonksiyonlarını düzgün bir şekilde yerine getiremez.

Mide ve sindirim problemleri;
çiğneme fonksiyonunu düzgün bir şekilde yerine getiremeyen dişler, yemekleri iyi öğütemediği için sindirim problemlerine yol açabilir.

Konuşma problemleri;
dişler düzelmediği için konuşma fonksiyonu bozulur ve diksiyonda ve harflerin telaffuzunda sıkıntılar yaşanabilir.

Diş çürümesi ve diş kaybı problemleri;
dişlerdeki kapanış bozukluğu veya çapraşıklık durumlarında diş araları temizlenemediğinden diş çürümeleri meydana gelir ve diş taşları oluşabilir. diş taşları da ileri evrelerde sağlam diş kayıplarına yol açabilir.

Diş eti ve kemik hastalıkları problemleri;
çapraşık, sıkışık düzendeki dişler bakteri oluşumuna zemin hazırlar ve sonrasında bu bakteriler diş eti ve kemik hastalıklarını beraberinde getirir.

Çene ve eklem problemleri;
dişler yüzünden oluşan çenedeki kapanış bozuklukları baş ağrılarına, çene ve eklem problemlerine ve ortodontik tedavi zamanında yapılmadığı için ileriki yaşlarda çene ameliyatına kadar gidebilir.

Ağız hijyeni problemleri;
sıkışık, çapraşık ve yamuk dişlerin birleştiği noktalara diş fırçası tam temas edemediği için bakteri ve plaklar çok iyi temizlenmez. Diş ipi kullanımında zorluk yaşanır. Ağız kokusu ve hijyen problemleri oluşur.

Estetik Açıdan Getirdiği Problemler

Özgüven problemleri;
Kişi düzgün dişlere sahip olamadığı için dişlerini göstermekten çekinir, sürekli ağzını kapalı tutar ve gülümsemek bile istemez. Bu da kişinin kendine olan güvenini azaltır. Psikolojik problemlere yol açabilir.

Sosyal ve mesleki problemler;
özgüveni azalan kişi çevresiyle ilişkisini kesebilir, mesleki açıdan ilişkilerini engelleyebilir, mutsuz ve insanlara uzak bir görüntü oluşturabilir. Gülümsemenizi saklar. Yaşam kalitenizi bozar.

Yüz estetiği problemi;
düzgün görünmeyen dişler, iskeletsel bozukluğa sahip bir çene ve sağlıksız bir ağız yapısı size estetik bir görünüm sağlamaz ve genel vücut sağlığınızıda olumsuz etkiler. Yüz estetiği, dudak şekli ve profiliniz bozulabilir.

Diş problemleriniz ile ilgili tüm sorularınız için bize WhatsApp ile ulaşın.

0542 512 1693

Diş problemleriniz ile ilgili tüm sorularınız için lütfen bizi hemen arayın.

0 (212) 219 63 61

Yasal Uyarı: Sitede yayınlanan makaleler, videolar, görseller, grafikler ve diğer materyaller özgündür ve tüm hakları www.hakandonmez.com'a aittir. İçerikler kaynak gösterilmeden yayınlanamaz, ancak alıntılanan makale aktif link verilerek kullanılabilir. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince içeriklerin izinsiz kullanılması kesinlikle yasaktır.
Şefaf Plaklarla Ameliyatsız Yüz Estetiği
Koruyucu ve önleyici ortodonti nedir?
Ortodonti Tedavi Aşamaları
Çarpık, yamuk diş tedavisi ile dişler nasıl düzeltilir?
Ortodontik Tedavi için Diş Çekimi
Çocuklarda erken süt dişi kayıpları ve yer tutucular